Primăria Municipiului Iași a găzduit conferința de lansare a proiectului „Rezolvarea conflictelor și prevenirea victimizării”

Primăria Municipiului Iași a găzduit conferința de lansare a proiectului „Rezolvarea conflictelor și prevenirea victimizării”, care are ca scop dezvoltarea metodelor alternative de soluționare a conflictelor care pot apărea în spațiul public și privat. Proiectul este organizat de Asociația Club Rotary Iași Copou, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Asociația ROR și Asociația Internațională a Polițiștilor.
„Într-o perioadă dominată de crize multiple, în care prea multe situații conflictuale creează victime, inclusiv copii, așa cum tot am văzut în ultimele zile, suntem deosebit de preocupați de aceste probleme, iar administrația locală face tot posibilul pentru a le preveni și rezolva, în colaborare cu autoritățile competente și cu societatea civilă.
Divergențele, disensiunile, conflictele sunt o parte inevitabilă a vieții sociale, dar nu trebuie să se transforme în acte de violență sau să afecteze drepturile și siguranța celor implicați. Este nevoie, de aceea, de dialog, toleranță și respect reciproc, iar atunci când acestea nu sunt suficiente, de ajutorul unui specialist sau al unei instituții specializate.
Felicitări inițiatorilor proiectului și mult succes în acest efort de a construi o comunitate mai tolerantă, mai sigură, mai armonioasă!”, a transmis primarul Mihai Chirica.