Gala Mediului de Afaceri ieşean

Gala Mediului de Afaceri ieşean, organizată de Camera de Comerț și Industrie Iași, și-a îndeplinit din nou onoranta misiune de a premia performanțele economice ale companiilor și pe managerii acestora, în urma întocmirii și publicării celui mai relevant clasament al mediului de business local: Topul Firmelor din Județul Iași.
„Longevitatea acestui eveniment, ajuns la a 30-a ediţie, este un semn cât se poate de clar al preocupării Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi de a recompensa şi încuraja performanţele mediului de afaceri, demers pe care îl apreciez pe deplin şi pe care îl doresc continuat şi în anii care vin.
Analizând clasamentele pe diferite domenii ale firmelor ieşene şi comparându-le cu rezultatele înregistrate anii trecuți, se poate observa o creştere a cifrelor de afaceri și se confirmă astfel trendul pozitiv pe care economia ieşeană îl cunoaşte de câţiva ani încoace.
Iașul crește! Considerat și confirmat de datele statistice drept unul dintre cele mai dinamice orașe ale României și ale Europei de Est, orașul nostru se dezvoltă în toate domeniile, și pe orizontală, dar și pe verticală!
Ambiția noastră este ca această evoluție a Capitalei Moldovei să respecte principiile unei dezvoltări de tip smart (folosind tehnologia IT), rezilientă (capabilă să reziste diverselor provocări) și sustenabilă (calitatea vieții să crească permanent).
Nu este o misiune simplă. Deși populația României s-a diminuat din pricina emigrației și a scăderii natalității, numărul ieșenilor crește. Suntem cel mai mare și mai bogat oraș al Moldovei, ceea ce transformă orașul nostru într-un magnet pentru cei care doresc o viață mai bună.
De aceea, suntem obligați să gândim viitorul Iașului în termeni raționali alături de cetățeni, de specialiștii din mediul universitar și mediul academic, de ONG-uri și, evident, de oamenii de afaceri, căutând cele mai bune soluții pentru dezvoltarea Iașului.
Este nevoie ca noi, Primăria Municipiului, și mediul de afaceri din Iași și din Moldova, să strângem rândurile pentru a convinge autoritățile centrale că un Iași puternic este esențial pentru Regiunea de Nord-Est, pentru România, pentru Uniunea Europeană! Să arătăm tuturor cât iubim Iașul și să punem în fiecare proiect pe care îl derulăm înțelepciune, dar și viziune!
Mulțumesc și felicitări tuturor firmelor care contribuie la dezvoltarea Iașului!”, a transmis primarul Mihai Chirica.