Fotbal: Erdogan consideră un sabotaj reacţiile apărute în urma anulării Supercupei Turciei din Arabia Saudită

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a considerat ca o ”acţiune evidentă de sabotaj” reacţiile de după anularea desfăşurării Supercupei Turciei la fotbal în Arabia Saudită, transmite EFE.

”În vară a fost o campanie care încerca să distrugă turismul şi acum vedem că, prin sprijinul partidelor de opoziţie, acestea încearcă să facă ceva similar în sport”, a spus Erdogan la un eveniment public la Ankara.

Supercupa Turciei, dintre Galatasaray, campioana naţională, şi Fenerbahce, câştigătoarea Cupei Turciei, urma să se joace vinerea trecuta la Riad, dar a fost anulata când autorităţile saudite nu au permis jucătorilor ambelor echipe să iasă la încălzire cu tricouri în care apărea efigia lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Republicii Turce în 1923.

Erdogan a denunţat marţi o ”furie a islamofobiei şi xenofobiei”, cu referire la valul de comentarii derogatorii la adresa Arabia Saudită pe reţelele de socializare.

”Nu este o coincidenţă că acest val de ură este îndreptat împotriva unei ţări surori, unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai noştri, care investeşte în Turcia şi care a fost alături de noi în timpul cutremurului (februarie 2023)”, a mai spus Erdogan.

Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a emis un comunicat în care afirmă că oferta de a juca Supercupa la Riad a venit de la compania saudită SMC (Saudi Media Company/Riyadh Season) şi că preşedintele turc nu a fost implicat în iniţiativă. AGERPRES