Luna ianuarie 2024 va fi cu temperaturi peste valorile normei

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva meteorologică pentru luna ianuarie 2024 pe teritoriul Republicii Moldova, care arată temperaturi peste valorile normei, transmite MOLDPRES.

Astfel, în urma analizei materialelor sinoptice și climatice efectuate de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în luna ianuarie pentru teritoriul ţării se prevede următorul regim termic şi pluviometric: temperatura medie lunară a aerului se prevede peste valorile normei (norma fiind de -2..-4°C); cantitatea precipitațiilor va fi apropiată de mediile multianuale (norma fiind de 25-40 mm).

Săptămâna curentă a început cu temperaturi primăvăratice care se vor menţine și în continuare. Potrivit meteorologilor, până sâmbătă, 6 ianuarie, în ţară se vor înregistra, ziua, până la 12 grade Celsius. Totodată, valorile termice nocturne vor fi caracterizate de indicatori pozitivi, în funcţie de regiune, de la 0 până la plus 6 grade Celsius. Spre finele săptămânii, vremea se va încălzi nesemnificativ, cu câteva grade. De asemenea, în raioanele de nord, la finele perioadei de referinţă sunt posibile ploi cu lapoviţă.