Senat / Nicolae Ciucă l-a primit pe ambasadorul Japoniei la Bucureşti, în vizită de rămas bun

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, l-a primit marţi, în vizită de rămas bun, la încheierea mandatului, pe ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hiroshi Ueda, căruia i-a mulţumit pentru activitatea depusă în România, care a culminat cu Declaraţia Comună de Instituire a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, în luna martie a anului trecut.

„Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Hiroshi Ueda, şi-a luat astăzi rămas bun, la încheierea mandatului său la Bucureşti. I-am mulţumit pentru întreaga activitate depusă de-a lungul anilor, care a culminat cu semnarea Declaraţiei Comune de Instituire a Parteneriatului Strategic dintre România şi Japonia, în luna martie a anului trecut. Acest nou cadru a ridicat relaţiile româno-nipone la un nivel de apropiere fără precedent”, a scris Ciucă, pe Facebook.

Potrivit preşedintelui Senatului, în ultimul an, legăturile bilaterale s-au intensificat considerabil pe plan economic, dar şi pe partea politică, de securitate şi tehnologică.

„În ultimul an, legăturile bilaterale s-au intensificat considerabil în zona economică, dar şi pe partea politică, de securitate şi tehnologică. Japonia este interesată de dezvoltarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) şi de construirea magistralei 6 de metrou din Bucureşti (până la aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni). I-am mulţumit ambasadorului Ueda şi pentru sprijinul pe care guvernul de la Tokyo îl acordă candidaturii României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)”, a mai transmis Ciucă. AGERPRES