Forţele israeliene îşi continuă atacurile în oraşul Khan Younis şi în tabăra de refugiaţi al-Maghazi din centrul Fâşiei Gaza

Forţele israeliene îşi continuă atacurile în oraşul Khan Younis şi în tabăra de refugiaţi al-Maghazi din centrul Fâşiei Gaza, relatează miercuri agenţia DPA.

Trupele israeliene au atacat aproximativ 150 de ţinte Hamas în ultima zi, au declarat Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) miercuri dimineaţă.

În Khan Younis, cel mai mare oraş din sudul teritoriului palestinian sub blocadă, armata a declarat că a ucis zeci de militanţi ai Hamas.

Cincisprezece puţuri de tuneluri au fost descoperite în al-Maghazi, care a fost înfiinţată în 1949 şi este una dintre taberele mai mici de refugiaţi din Gaza cu străzi şi alei înguste, dens populată.

ONU a declarat că aproximativ 33.000 de palestinieni trăiau acolo înainte de războiul izbucnit în octombrie.

Operaţiunile militare israeliene în zonă au descoperit de asemenea lansatoare de rachete, drone şi dispozitive explozive, potrivit IDF.

Cifrele Ministerului Sănătăţii condus de Hamas arată că aproximativ 23.210 persoane au fost ucise de când au început operaţiunile militare israeliene în urmă cu mai bine de trei luni. Aproape 59.170 de persoane au fost rănite.

Israelul răspunde celui mai grav masacru din istoria sa şi a promis că va distruge Hamas, care controla Fâşia Gaza.

La 7 octombrie, terorişti din mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi alte grupuri extremiste au ucis peste 1.200 de persoane în Israel.

În lumina impactului devastator asupra populaţiei civile, secretarul de stat american Antony Blinken a cerut mai multă protecţie şi ajutor pentru locuitorii din Gaza, marţi în timpul unei vizite la Tel Aviv.

Alte victime civile ar trebui evitate şi mai multe ajutoare umanitare lăsate să intre, a spus Blinken. AGERPRES