Expoziția PAX DACICA

Sunteți invitați la galeria „O. Băncilă” a Filialei Iași a UAPR, să vizionați o manifestare artistică în care 10 ARTIȘTI VIZUALI EXPUN sub genericul PAX DACICA, având drept motto :
„CÂND TUNURILE TAC, MUZELE INSPIRĂ!” (care parafrazează o expresia celebră: „Când tunurile bat, muzele tac!”).
Curator: Ofelia Huțul.
Deschiderea expoziției: prof. univ. dr. Laura Codrina IONIȚĂ, (UNAGE), critic de artă.
Titlul evenimentului artistic  are corespondență în expresia <PAX ROMANA> și trimite la ideea de aspirație la PACE MONDIALĂ.
Etalând lucrări sub cupola uriașă a dorinței de a se eradica războaiele și de a se reinstala ATARAXIA pe întreg pământul, de fapt, ARTIȘTII din GRUPUL 10 – militează, și în acest fel, pentru armonie și liniște universală, acestea constituindu-se în adevăratele apanaje ale oamenilor de CULTURĂ! Tocmai de aceea, evenimentul este dedicat Zilei Culturii Naționale!
Surpriza acestei manifestări artistice, este faptul
că, pe simeze se regăsesc aproape toate secțiunile artelor plastice: PICTURĂ: Paul BLÎNDA (Oradea), Gheorghe DRĂGAN (lași) și Mihai PAMFIL (lași), LUTO-PLASTIE / STAMPE: Gabriel OBREJA; TEHNICĂ MIXTĂ / INSTALAȚIE: Elena Felicia CÎMPIAN (Cluj) și Ofelia HUȚUL (Iași); GRAFICĂ: Marinela BOICU (Iași); ARTE TEXTILE: Lavinia DIMA (București); ARTE FOTO: Vlad Augustin LUCICI (Pitești); DESEN: Mădălina FORȚU (Bârlad).
Ulterior, spre sfârșitul perioadei expoziționale, artiștii vor anunța data unei ÎNTÂLNIRI CU PUBLICUL.
Programul de vizitare al galeriei: zilnic între orele 10,30 –17,30, în afară de weekend.