O nouă ședință a Comandamentului de Iarnă al Municipiului Iași

În cursul dimineții de astăzi, 12 ianuarie, primarul Mihai Chirica a convocat o nouă ședință a Comandamentului de Iarnă al Municipiului Iași, în care a trecut în revistă acțiunile din ultimele zile și problemele rămase. Edilul-șef a dispus companiilor și direcțiilor municipale să rămână mobilizate cu toate echipele și utilajele pentru deszăpezirea orașului și pentru reducerea efectelor negative ale vremii.
„Avem sute de angajați care lucrează, zi și noapte, pentru ca orașul nostru să rămână funcțional! Lucrurile încep să revină la normal, dar suntem atenți și rămânem la stradă până rezolvăm toate problemele!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
❄️ ❄️ ❄️ Edilul-șef a cerut companiilor municipale să se axeze în continuare pe degajarea de zăpadă a intersecțiilor, trotuarelor și trecerilor de pietoni. Pe măsură ce arterele și intersecțiile principale sunt circulabile, echipele municipalității își concentrează eforturile în cartiere și deszăpezesc străzile secundare și trotuarele.
🏥 O atenție deosebită este acordată în continuare căilor de acces ale spitalelor și altor centre medicale.
🚸 Companiile municipale vor interveni și în acest sfârșit de săptămână la unitățile de învățământ pentru a degaja zonele de acces, trotuarele și trecerile de pietoni din zonă și pentru a rezolva toate celelalte probleme semnalate de reprezentanții acestora.
❄️ ❄️ ❄️ O altă prioritate trasată de către primar pentru aceste zile ține de curățarea pasajelor și de deszăpezirea piețelor agro-alimentare, precum și a esplanadelor și piețelor publice.
🚋 Compania de Transport Public rămâne mobilizată pentru ca rețeaua de transport să funcționeze în parametri normali, iar stațiile și peroanele să fie degajate de zăpadă și curățate.
‼️ Vă prezentăm un scurt raport al intervențiilor municipalității din ultima zi:
✔️ În cursul zilei de joi, 11 ianuarie, în tura de zi (între orele 8.00 și 20.00), Citadin SA a intervenit cu 16 de sărărițe cu lamă, 18 autobasculante, 7 tractoare cu lamă, 12 buldoexcavatoare, trei încărcătoare frontale și a folosit 22 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitori. În tura de noapte (între orele 20.00 și 7.00), compania a continuat să acționeze cu 15 de sărărițe cu lamă, 16 autobasculante, 7 tractoare cu lamă, un buldoexcavator și două vole și a utilizat 55 de tone de clorură de sodiu.
❄️ ❄️ ❄️ Citadin SA continuă să strângă zăpada colectată pe străzi și trotuare, începând cu zona centrală. O cantitate de 362 de metri cubi de zăpadă a fost transportată ieri și noaptea trecută în zona C. A. Rosetti.
✔️ Salubris SA a intervenit ieri pe trotuare cu 25 utilaje și a utilizat 5,2 tone de clorură de calciu și 3 tone de clorură de sodiu, iar noaptea trecută a lucrat cu 6 utilaje și a folosit o tonă de clorură de calciu și 6 de tone de clorură de sodiu.
✔️ Servicii Publice SA a lucrat în special pe zonele de versanți, poduri, scări și esplanade. În cursul zilei trecute compania a intervenit cu 18 utilaje și 50 de tone de clorură de calciu.
✔️ Compania de Transport Public SA a intervenit ieri cu 8 utilaje, iar noaptea trecută cu 6 utilaje, pentru a asigura viabilitatea liniilor de tramvai, a macazurilor și rețelei de fir contact și curățarea stațiilor și peroanelor.
‼️ În acțiunile de deszăpezire de ieri au fost implicați 351 de angajați ai municipalității, iar noaptea trecută au fost la stradă alți 118 lucrători.
✔️ Poliția Locală sprijină descongestionarea traficului rutier și acordă societăților municipale sprijin în situațiile care necesită intervenții punctuale.
✔️ Direcția de Asistență Socială asigură spațiile necesare de cazare pentru persoanele fără adăpost. Centrul de Urgență C. A. Rosetti are o capacitate de 90 de locuri, iar în situația în care toate aceste locuri sunt ocupate, Direcția adăpostește beneficiari, în regim de urgență, în spațiul special amenajat la Baia Publică, care are o capacitate de 40 de locuri și care este administrat în colaborare cu Poliția Locală, Fundația Emmaus și Ambulanța.Life. În ultimele 24 de ore, Direcția de Asistență Socială a acordat sprijin pentru 89 de persoane fără adăpost.