Colegiul Medicilor Stomatologi cere să fie implicat în dezbaterile în domeniu; joi, discuţii cu CNAS

Colegiului Medicilor Stomatologi din România trebuie să fie parte activă, implicată în dezbaterile organizate de autorităţi pe teme de sănătate orală, înainte ca acestea să producă efecte la nivel naţional, a scris luni, pe Facebook, preşedintele acestei organizaţii profesionale, Florin Lăzărescu.

„Ne aflăm într-o perioadă plină de schimbări şi provocări ale căror efecte se răsfrâng direct asupra sănătăţii orale a românilor. Cei peste 24.000 de medici stomatologi din ţara noastră intră zi de zi în contact cu pacienţii români, cunosc cel mai bine problemele acestora, precum şi minusurile sistemice. Tocmai din aceste motive, CMSR trebuie să fie parte activă, implicată în dezbaterile organizate de autorităţi pe teme de sănătate orală, înainte ca acestea să producă efecte la nivel naţional. Aceasta este poziţia pe care o vom prezenta, joi, la discuţiile la care am fost invitaţi de reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în urma demersurilor publice realizate de CMSR. Ne dorim dialog direct şi colaborare constantă. Doar împreună cu autorităţile putem realiza reformele necesare. Îi vom asigura pe partenerii noştri de disponibilitate totală pentru a identifica împreună cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea stomatologiei din ţara noastră”, a transmis Lăzărescu.

Reprezentanţii CNAS vor avea joi consultări cu organizaţiile patronale, sindicale şi profesionale reprezentative din domeniul medical. AGERPRES