Breaking News

Ministerul Sănătăţii susţine că sunt prevăzute în buget sumele pentru decontarea vaccinurilor

Ministerul Sănătăţii a precizat că a cuprins în bugetul pentru anul 2024 sumele necesare pentru plata vaccinurilor de care beneficiază anumite categorii populaţionale în sistem ambulator în regim de compensare şi realizează transferul fondurilor în funcţie de solicitările transmise de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„Referitor la decontarea vaccinurilor de care beneficiază anumite categorii populaţionale în sistem ambulator, în regim de compensare, precum şi a activităţii din centrele de permanenţă, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate precizează următoarele: conform prevederilor legale în vigoare, pentru vaccinurile de care beneficiază unele segmente populaţionale în sistem ambulator în regim de compensare, prevăzute în HG 720/2008, termenul de plată pentru consumul înregistrat în luna octombrie este ianuarie 2024. Ministerul Sănătăţii a cuprins în bugetul pentru anul 2024 sumele necesare pentru plata vaccinurilor menţionate şi realizează transferul fondurilor în funcţie de solicitările transmise de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a susţinut Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii afirmă că în luna ianuarie vor fi decontate cu prioritate obligaţiile restante aferente lunilor noiembrie şi decembrie 2023 pentru serviciile medicale prestate de către medicii de familie în cadrul centrelor de permanenţă. AGERPRES