Opera Naţională Română din Iaşi, „Premiul pentru cea mai bună stagiune lirică din România”

Opera Naţională Română din Iaşi a obţinut, duminică seara, la Ateneul Român, o distincţie importantă la cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor Musicrit, „Premiul pentru cea mai bună stagiune lirică din România”.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România (preşedinte – Luminiţa Arvunescu), în colaborare cu Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti.

Premiul a fost înmânat managerului interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu.

„Distincţia ne onorează şi reprezintă confirmarea unei activităţi artistice relevante la nivel naţional. Acest premiu survine unei munci de echipă, în care sectoarele tehnice, de producţie şi artistice şi-au sincronizat energia şi pasiunea creatoare pentru spectacole rafinate în detalii. Cele trei premiere, baletul „Romeo şi Julieta” de Serghei Prokofiev, opereta „Văduva Veselă 2.0” de Franz Lehar şi opera „Il trovatore” de Giuseppe Verdi, suita celor trei spectacole consecutive „Aida”, de Giuseppe Verdi, succesele avute la cele două festivaluri de profil la care am participat şi în turneul din Italia al Baletului, cu 38 de reprezentaţii, precum şi o listă lungă de artişti cu anvergură internaţională ce au întregit distribuţiile spectacolelor, alături de artiştii consacraţi ai casei, sunt argumente ce au pledat în faţa juriului, care ne-a confirmat ca fiind teatrul liric cu cea mai bună stagiune. Acest premiu ne îndeamnă să menţinem un nivel artistic ridicat, demn de o capitală culturală”, a declarat managerul ONRI, tenorul Andrei Fermeşanu.

Pe lângă festivitatea de premiere, gala care a reunit la Ateneul Român nume importante ale scenei lirice autohtone a cuprins momente muzicale de certă valoare internaţională. Opera Iaşi a mai obţinut un premiu şi la prima ediţie a Galei Premiilor Musicrit, organizată în 2023, „Premiul de Excelenţă pentru susţinerea tinerei generaţii”. AGERPRES