Primarul Mihai Chirica a semnat autorizația de construire necesară lucrărilor de reabilitare a Cinematografului Tineretului

Primarul Mihai Chirica a semnat autorizația de construire necesară lucrărilor de reabilitare arhitecturală şi funcţională a Cinematografului Tineretului.
Lucrările presupun consolidarea, restaurarea și revitalizarea spațiului interior și exterior, refacerea faţadei de la frontul străzii Lăpuşneanu sub o formă apropiată de cea a Coloseului Bragadiru (imobilul original construit pe amplasamentul actual în anul 1905), dezafectarea câtorva anexe de pe amplasament și desfacerea pereților interiori, a scărilor, a acoperișului și a planșeelor interioare.
Imobilul își va păstra funcţiunea de cinematograf, dar cu asigurarea polivalenţei sălii, pentru asigurarea unei diversităţi a serviciilor cultural-artistice.
Amplasamentul are circa 800 de metri pătrați, imobilul va avea un regim de parter + supantă + etaj + etaj retras, cu o înălțime maximă de 12,70 metri, aria construită va fi de 524 de metri pătrați, iar cea desfășurată de 1.062 de metri pătrați.
Lucrările vor dura cel mult trei ani, iar, potrivit indicatorilor tehnico-economici adoptați anul trecut de Consiliul Local, valoarea totală a proiectului este de 27.084.906,05 lei.
Cinematograful Tineretului este administrat de Ateneul Naţional din Iaşi.