24 ianuarie: Restricții de circulație și măsuri de ordine publică suplimentară

Organizarea evenimentelor cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, în condițiile în care sunt așteptați un număr semnificativ de participanți, mai ales într-un context național și internațional complicat, impune o serie de restricții de circulație și măsuri de ordine publică suplimentară.
➡️ Astfel, circulația rutieră și a mijloacelor de transport public în zona centrală va fi restricționată miercuri, 24 ianuarie 2024, în funcție de necesități, măsurile fiind luate de Poliția Rutieră, cu sprijinul Poliției Locale.
➡️ Poliția Municipiului, Jandarmeria și Poliția Locală vor dirija autovehiculele participanților din alte localități spre parcări dedicate, pe Splai Bahlui sau în alte locuri care fi comunicate organizatorilor în timp util.
➡️ Accesul în zona evenimentelor din Piața Unirii va fi controlat de forțele de ordine. Este interzis accesul cu materiale contondente!
➡️ De asemenea, comercializarea și consumul de băuturi alcoolice pe o rază de 500 de metri este interzis.
➡️ Voluntarii Primăriei Municipiului Iași vor împărți participanților stegulețe și cocarde tricolore.
Orice măsuri organizatorice punctuale vor fi anunțate în timp util.
🙏🏻 Facem apel la toți participanții să respecte și să păstreze atmosfera sobră și civilizată potrivită celebrării unui act istoric fundamental, 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, să se abțină de la manifestări de natură politică și de la mesaje și sloganuri care incită la ură și discriminare de orice fel!