Israel-Hamas: Netanyahu respinge condiţiile Hamas după publicarea unui raport de către mişcarea palestiniană

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminică, într-o înregistrare video, că respinge „categoric” condiţiile mişcării palestiniene Hamas pentru eliberarea ostaticilor, după publicarea de către aceasta a unui raport despre atacul din 7 octombrie asupra Israelului, relatează AFP.

„Resping categoric condiţiile pentru capitulare puse de monştrii Hamas”, care cer „încetarea războiului, retragerea forţelor noastre din Gaza” şi „eliberarea tuturor ucigaşilor şi violatorilor”, a afirmat premierul Netanyahu.

 

Hamas a admis duminică, pentru prima dată, că „erori” au cauzat moartea civililor în timpul atacului asupra Israelului din 7 octombrie, care a declanşat un război în Fâşia Gaza care s-a soldat, potrivit unui ultim bilanţ, cu peste 25.000 de morţi.

Într-un document de aproape 20 de pagini, Hamas a indicat că operaţiunea a fost o „etapă necesară” şi un „răspuns normal” la „toate comploturile israeliene împotriva poporului palestinian”.

Mii de israelieni s-au adunat sâmbătă la Tel Aviv pentru a protesta împotriva guvernului premierului Benjamin Netanyahu, acuzându-l pe liderul veteran că a gestionat greşit securitatea naţiunii şi cerând noi alegeri, notează Reuters. AGERPRES