Breaking News

Ciolacu: Şoferii de TIR nu vor fi amendaţi pentru expirarea rovinietei, în cazul timpilor mari de aşteptare în vamă

Guvernul va crea cadrul legal astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Şi în privinţa transportului venim cu o soluţie ce rezolvă o cerinţă importantă a transportatorilor. Modificăm cadrul legal astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă. Consider că acesta este gestul corect până venim cu o altă rezolvare din setul de măsuri agreate cu transportatorii, cea a culoarelor dedicate la frontieră şi în Portul Constanţa”, a afirmat Ciolacu, joi, în şedinţa de Guvern.

 

Premierul a evidenţiat faptul că soluţia negociată de transportatori cu ASF privind preţul poliţei RCA funcţionează.

„Înţeleg că şi soluţia negociată de reprezentanţii transportatorilor împreună cu ASF pentru reducerea preţului RCA funcţionează. În doar câteva zile au fost emise peste 700 de oferte la tariful recomandat, ce nu depăşeşte 9.000 lei, şi sunt convins că se va ajunge rapid la mii de asemenea poliţe”, a precizat Marcel Ciolacu.

Prim-ministru a reamintit şi soluţiile avute în vedere de Ministerul Transporturilor privind examinarea psihologică a personalului din transportul rutier şi la normele şi procedurile de control ale Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

” De altfel, ministrul Transporturilor a continuat dialogul astfel încât şi alte solicitări ale transportatorilor să fie rezolvate prin proceduri interne ale instituţiilor din subordinea ministerului. Mă refer la examinarea psihologică a personalului din transportul rutier şi la normele şi procedurile de control ale Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier”, a declarat Ciolacu. AGERPRES