România s-a născut la Iași! 

Peste 10.000 de persoane, din Iași și din alte localități și județe, au participat la manifestările dedicate împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.
„La începutul fiecărui an, pe 24 ianuarie, retrăim o zi minunată! O zi a fraternității! Cu 165 de ani în urmă, moldovenii și muntenii și-au dat mâna pentru a construi o țară pentru toți românii. Unirea Principatelor a reprezentat actul oficial de naștere a României!
Pe 24 ianuarie românii sunt cu inima şi cu gândul la Iași – Orașul Unirii! Atunci, în 1859, Iaşul a renunţat la statutul de capitală a Moldovei pentru a da sens, rost şi forţă națiunii române. Iar această șansă a fost fructificată la maximum. De-a lungul a 60 de ani, românii și-au câștigat independența, mândria, puterea, dar și dreptul de a trăi împreună într-o Românie Mare!
Iaşul şi-a dovedit încă o dată vocaţia de oraş întemeietor, de loc de naștere a marilor proiecte care au transformat România. De la Cuza Vodă la Ferdinand Întregitorul, ieșenii au demonstrat că România merită orice jertfă.
Istoria îi răsplătește întotdeauna pe cei care o respectă! De aceea, să nu uităm niciodată sacrificiul Iașului! Aici s-a născut România! Pe data de 24 ianuarie, toţi suntem ieşeni!
În ultimul deceniu, Iașul și-a recăpătat prestigiul de altădată! Orașul nostru se schimbă în bine!
Iașul mulțumește tuturor celor care îi stau alături, îi salută pe frații români de pretutindeni și anunță lumea că se pregătește să redevină o mare capitală!
Unirea face puterea, spune înțelepciunea populară! Iar astăzi avem obligația de a întări solidaritatea dintre români, fiindcă doar împreună putem schimba România în bine!”, a transmis primarul Mihai Chirica.