Consilierii județeni au aprobat două proiecte de hotărâre foarte importante pentru cultura ieșeană

 
𝐕𝐞ș𝐭𝐢 𝐟𝐨𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐛𝐮𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐢𝐞ș𝐞𝐚𝐧ă!
În prima ședință ordinară din acest an, consilierii județeni au aprobat două proiecte de hotărâre foarte importante pentru cultura ieșeană:
✅Reabilitarea și restaurarea Filarmonicii Moldova
Acest proiect, care este cea mai mare restanță a Iașului cultural, va începe, în sfârșit, în curând. Consiliul Județean Iași a alocat din bugetul județului suma de 2.380.000 de lei pentru cheltuieli de capital iar contractul cu constructorul va fi semnat în luna februarie. Proiectul de reabilitare a clădirilor în care funcționează Filarmonica, dezvoltat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, va primi finanțare prin Programul Regional Nord Est 2021-2027.
✅Trecerea terenului pentru viitorul sediu al Operei Naționale Iași din domeniul public al județului în domeniul public al statului.
Acest proiect este un pas important în realizarea unui obiectiv cultural emblematic pentru Iași. Consiliul Județean a aprobat trecerea în domeniul public al statului a terenului de 9510 de metri pătrați din Copou, pe care Ministerul Culturii va construi viitoarea clădire a Operei Naționale Iași.
Aceste două proiecte sunt o dovadă a faptului că autoritățile locale și centrale sunt determinate să dezvolte cultura în Iași.
Reabilitarea Filarmonicii Moldova și construirea unui nou sediu pentru Operă vor oferi comunității ieșene noi spații moderne pentru desfășurarea activităților culturale.