Ministerul Sănătăţii: 11 cazuri de malarie au fost diagnosticate în ultimele trei luni

Ministerul Sănătăţii a informat, marţi, că, în ultimele trei luni, au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie la persoane care au călătorit în Africa.

„În ultimele trei luni, în România, au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte patru cazuri în lunile noiembrie şi decembrie şi trei cazuri în ianuarie). Până în acest moment, nu s-au înregistrat decese”, a precizat ministerul.

Ministerul Sănătăţii recomandă celor care se deplasează în zone tropicale să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei.

Malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar (specia Anopheles). Profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari.

Numai în ultima lună s-au înregistrat patru cazuri de persoane infectate cu malarie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, la cetăţeni români care au călătorit în Zanzibar. AGERPRES