Ramona Strugariu (REPER) cere explicaţii premierului şi ministrului Muncii cu privire la legea salarizării unitare

Copreşedintele REPER Ramona Strugariu le solicită premierului şi ministrului Muncii explicaţii cu privire la declaraţiile „contradictorii” referitoare la adoptarea legii salarizări unitare în sectorul public şi „a riscului de a pierde milioane de euro din PNRR”.

Potrivit acesteia, „pe de o parte, ministra Muncii transmite intenţia de a reforma salarizarea în sistemul public prin intermediul noii legi”, care a fost echivalată cu jalonul 420 din PNRR, parte din a patra cerere de plată a României, care va fi înaintată anul acesta. Pe de altă parte, adaugă eurodeputata, „premierul Ciolacu ne lămureşte clar: ‘Dacă aş fi un om politic inconştient, aş face o lege a salarizării în perioada alegerilor, daţi-mi voie să nu fiu'”.

În opinia Ramonei Strugariu, ca urmare, nu va fi adoptată „prea curând” o lege a salarizării unitare în sectorul public.

„Aşadar, nu vom avea prea curând o lege a salarizării unitare în sectorul public. Mă întreb dacă guvernanţii noştri sunt inconştienţi, dacă au modificat ceva în PNRR, dacă sunt foarte conştienţi de ceea ce fac şi ţin ascunse amănunte despre viitorul României. Eu cred că nu le mai pasă nici de viitorul ei în Uniunea Europeană. Le cer public lui Marcel Ciolacu şi ministrei Muncii să explice ce se va întâmpla dacă nu venim cu legea salarizării, clar şi concis, dacă mai este sau nu jalon în PNRR, care este inconştienţa la care se referă şi pe câte milioane de euro se joacă cu interesele românilor, din nou. Pe lângă jocul ‘uite jalonul din PNRR, nu e jalonul’, această lege promisă a tranşat greva profesorilor din 2023, fiind prevăzută în cadrul OUG 57, cu obligativitate de a intra în vigoare la 1 ianuarie 2024. În concluzie, i-au minţit şi pe profesori. Acum se pregătesc să mintă, din nou, întreaga Românie”, a declarat Ramona Strugariu, potrivit unui comunicat de presă. AGERPRES