Primăria Municipiului Iași a început lucrările de modernizare a Cinematograful Dacia

Primăria Municipiului Iași a început lucrările de modernizare și transformare a Cinematograful Dacia într-un spațiu de spectacole și activități cultural-educative pentru cei mici: „Ateneul copiilor”!
Joi, 1 februarie, a fost predat amplasamentul din Piața Voievozilor – strada Mușatini către compania azeră Amina and S Group LLC – Sucursala Iași, cu care a fost semnat contractul de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a cinematografului.
Valoarea proiectului este de 14.867.635,62 lei cu TVA.
Suma provine dintr-un împrumut pe care l-am contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în vederea susținerii și a lucrărilor de construire a unui nou depou în zona Dacia.
Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.
Proiectul constă în reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii pentru a respecta standardele și cerințele actuale. Cinematograful va fi dotat cu echipamente de ultimă generație de sonorizare, lumini, proiectoare digitale și climatizare.
„Începând cu anul 2017 am preluat în administrare mai multe cinematografe, printre care și Cinema Dacia, construit în perioada 1984-1987. Cinematografele sunt gestionate de Ateneul Național din Iași.
Continuăm modernizarea Cinematografului Victoria, care are acum una dintre cele mai mari și mai elegante săli de spectacole din oraș, Sala Unirii.
În urmă cu două săptămâni am semnat autorizația de construire necesară lucrărilor de reabilitare arhitecturală şi funcţională a Cinematografului Tineretului, care va fi refăcut sub o formă apropiată de cea a Coloseului Bragadiru (imobilul original construit pe amplasamentul actual în anul 1905).Vă mulțumesc pentru încredere!”, a declarat primarul Mihai Chirica.