Cristina Gherasimov, noul viceprim-ministru pentru integrare europeană, a depus jurământul de învestire

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Noul viceprim-ministru pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a depus jurământul de învestire. Ceremonia a avut loc astăzi la Președinție, în prezența președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și a premierului Dorin Recean, comunică MOLDPRES.

Ceremonia a început cu intonarea imnului de stat al Republicii Moldova. Președintele Maia Sandu a urat succes noului ministru și a trasat principalele priorități în domeniu.

„Acum că am obținut o decizie pozitivă din partea statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la inițierea negocierilor de aderare, intrăm într-o fază decisivă a procesului de integrare europeană și bineînțeles, acum toți ochii vor fi pe ce se întâmplă aici, acasă. Noi am reușit să construim relații foarte bune cu statele UE și am reușit să obținem încrederea lor, dar acum trebuie să ne mișcăm hotărât pentru ca să ajustăm legile Republicii Moldova la cele ale UE. Avem un plan ambițios, deci e foarte mult de lucru și e nevoie ca tot Guvernul, autoritățile administrației publice centrale și locale să se unească în jurul unui efort major, care să grăbească procesul de integrare europeană. Cristina Gherasimov are experiență în instituțiile statului și această experiență ne va ajuta să putem organiza procesul eficient, ca să ne mișcam cu pași rapizi, să ajungem la linia de finiș și să sărbătorim aderarea Republicii Moldova la UE. Este o responsabilitate enormă, dar am încrederea că echipa Guvernului, în frunte cu prim-ministrul și cu efortul neobosit al Cristinei Gherasimov va reuși să realizeze aceste planuri ambițioase”, a opinat președintele.

Premierul a mulțumit noului vicepremier pentru că a acceptat această provocare. „Bine ai venit în echipă și cred că cel mai important lucru pe care îl avem de realizat este să construim Europa acasă”.

Noua funcție de viceprim-ministru pentru integrare europeană a fost instituită recent după modificarea structurii guvernamentale.

Cristina Gherasimov are 39 de ani şi anterior a deținut postul de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene și cel de consilier pe politică externă și integrare europeană al președintelui Maia Sandu.