Mihai Chirica: Este de datoria noastră să contribuim la protejarea și punerea în valoare a obiectivelor istorice și culturale existente

La data de 3 februarie 2024 s-au împlinit 70 de ani de la trecerea la cele veșnice a scriitorului Ionel Teodoreanu. Cu această ocazie, astăzi am inaugurat primul bust din orașul nostru al romancierului, amplasat în curtea Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.
Bustul este realizat de către sculptorul Constantin Crengăniș și a fost turnat în bronz la inițiativa Ateneului Național din Iași.
Născut la Iași, Ionel Teodoreanu a fost romancier și avocat, cunoscut cititorilor mai ales pentru scrierile sale în care a evocat cu un deosebit farmec momentele copilăriei și ale adolescenței. În perioada 1930 -1933 Ionel Teodoreanu a deținut și funcția de director al Teatrului Național din Iași.
„Capitală Istorică a României, Iașul este un muzeu viu care vorbește la fiecare pas despre marile personalități și evenimentele importante din istoria poporului nostru. Este de datoria noastră să contribuim la protejarea și punerea în valoare a obiectivelor istorice și culturale existente, dar și să îmbogățim patrimoniul simbolic al Iașului!
Felicit echipa Ateneului și mulțumesc tuturor celor care țin vie memoria și identitatea neamului nostru!”, a transmis primarul Mihai Chirica.