Omniasig a plătit un dosar de daună în termen mediu de patru zile, în 2023

Termenul mediu în care asigurătorul Omniasig a plătit un dosar de daună a fost de patru zile, în cursul anului 2023, se arată într-un comunicat al companiei, transmis, luni, AGERPRES.

Anul trecut, timpul mediu de realizare a constatării sau a reconstatării a fost de doar o zi, iar valoarea despăgubirilor plătite de Omniasig a fost de aproximativ 680 milioane lei şi circa 80.000 dosare de daună pe linia asigurărilor auto facultative Casco din portofoliul său.

„Dosarul de daună Omniasig poate fi avizat şi soluţionat atât 100% într-o formă digitală, cu avizarea online pe www.omniasig.ro şi finalizarea procesului prin modalităţi digitale, cât şi prin intermediul call-center-ului companiei, 021.9669. Interacţiunea umană prin intermediul echipei noastre de specialişti rămâne în continuare un element important pentru noi, oferind această experienţă acelor clienţi care şi-o doresc, în paralel cu cea digitală. Omniasig evaluează permanent nivelul calităţii serviciilor oferite clienţilor prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internaţional. Astfel, clienţii care au avut un dosar de daună la Omniasig sunt rugaţi să evalueze experienţa avută şi modalitatea de instrumentare a daunei, satisfacţia asiguratului şi calitatea serviciilor oferite fiind măsurate într-un sistem eficient, pe o scală de la 1 la 10. Rezultatul NPS pe linia Casco în anul 2023 a fost de 90%”, se menţionează în comunicat.

La nivelul anului 2023, asigurătorul a achitat un dosar de daună într-un termen mediu de patru zile.

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă din anul 1995 pe piaţa asigurărilor din România şi are în portofoliu peste o sută de produse de asigurare şi o reţea de sucursale şi agenţii extinsă la nivel naţional. Compania are parteneriate cu reţeauA de service-uri ce include peste 760 locaţii la nivel naţional. Dintre acestea, 65% sunt service-uri de reprezentanţă, iar 35% multi-marcă. De asemenea, Omnisig are o reţea naţională de constatatori specializaţi care pot efectua constatarea şi evaluarea daunelor în centrele de constatare din principalele oraşe alte ţării, iar la nevoie pot efectua deplasări la locaţiile indicate de clienţii care au avut daune majore.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări fac parte din acest grup cu tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii. Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena (din 1994), la Bursa de Valori din Praga (din 2008) şi la Bursa de Valori din Budapesta (din 2022). AGERPRES