Poezie și Pâine

În cadrul parteneriatului dintre filialele ieșene ale UAPR și USR, se intenționează organizarea în fiecare trimestru a unei manifestări artistice la care să participe artiști plastici și scriitori, membri ai acestor entități culturale cu rol însemnat. Scopul întâlnirilor urmărește câteva aspecte: promovarea artiștilor plastici și a scriitorilor înspre publicul larg și facilitarea schimbului de experiențe stimulatoare în plan artistic între artiștii plastici și scriitori.
Evenimentele vor lua forma unor expoziții de artă plastică și recital de poezie și vor avea de fiecare dată o temă anunțată în prealabil.
Lunile alese în acest sens, pentru desfășurarea evenimentelor de la Galeria de Artă Absida, din Iași vor fi: martie, iunie, septembrie și decembrie, luni reprezentative pentru fiecare anotimp. De altfel, aceste luni coincid cu momentele în care este lansată revista Poezia, ce apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România.
Expoziția de artă vizuală Poezie și Pâine
• Tema pentru expoziția DE PRIMĂVARĂ, martie 2024, este Poezie și Pâine
• Perioada: 25 martie – 14 aprilie 2024
• Artiștii se pot înscrie la eveniment trimițând în primă fază un mesaj prin care își exprimă intenția de a participa. Până pe data de 20 martie 2024 așteptăm și o fotografie a lucrării cu care artistul va participa; la adresa publishingrom@gmail.com sau pe WhatsApp la numărul 004/ 0744 663101.
• Primirea lucrărilor are loc în intervalul 20-23 martie 2024, la sediul UAP (Str. Lăpușneanu 7, Galeria Tonitza) sau la sediul USR (Casa cu Absidă „Laurentiu Ulici”, Str. Grigore Ureche nr. 7, în spatele Teatrului „Luceafărul” din Iași)
• Vernisaj: 29 martie 2024
• Prezintă Maria Bilașevschi, președinte UAPR, filiala Iași și Cassian Maria Spiridon, președinte USR, filiala Iași
Regulament
Artiștii plastici, membri titulari și stagiari ai UAPR, pot participa cu o singură lucrare, reprezentând pictură, grafică, sculptură. Dimensiunea maximă acceptată a lucrărilor: 120 cm. Pentru relații și detalii puteți telefona la 004/ 0744 663101, Ciprian Romaniuc – curatorului evenimentului.
Lucrările vor trebui etichetate pe spate, astfel: numele autorului și datele sale de contact; titlul lucrării; dimensiunea; tehnica.
La terminarea evenimentului, lucrările vor fi ridicate de la galeria Absida, în intervalul ce va fi anunțat ulterior.