ASP anunţă despre încă două documente pe care le va procesa electronic

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Proprietarii vehiculelor, persoane fizice și juridice, care dețin semnătură electronică pot solicita online și primi instantaneu (în regim de timp real) în cabinetul personal (MCabinet) încă două documente electronice. Este vorba de extras care confirmă înmatricularea vehiculelor în Registrul de Stat al vehiculelor (RSV) şi extras care confirmă dreptul de proprietate asupra vehiculului, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia Servicii Publice (ASP).

Extrasele sunt solicitate pentru a fi prezentate, la cerere,  în instanțele de judecată, la bănci, FISC, companiile de microfinanțare, la lichidarea unui SRL etc. Extrasele corespund cerințelor față de documentele electronice și conțin denumirea câmpurilor în două limbi: română și engleză.

„Noile servicii pot fi accesate online atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare, urmând doar câțiva pași: cererea de solicitare online a serviciului se depune prin intermediul platformei www.servicii.gov.md, achitarea serviciilor respective se face prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice (Mpay). De asemenea, extrasele solicitate online și primite instantaneu în format electronic în MCabinet, costă mai puțin cu 20% decât documentele eliberate pe suport de hârtie”, explică ASP.

Serviciul a fost elaborat în conlucrare cu Agenția de Guvernare Electronică.