Stela Leucă a demisionat din funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Stela Leucă a anunțat astăzi că pleacă din funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe, comunică MOLDPRES.

Într-o postare pe pagina sa oficială, funcționara a scris că în ultimii doi ani și jumătate, cât a deținut postul de secretar de stat pentru Integrare Europeană, a avut parte de „o călătorie incredibilă”.

„MAEIE a însemnat pentru mine mai mult decât un simplu loc de muncă, devenind o a doua casă. Sunt mândră că am făcut parte din scrierea istoriei țării noastre! Am muncit cu toții neobosit pentru a consolida parteneriatul strategic al Moldovei cu SUA și statele membre ale UE, pentru a obține statutul de țară candidat UE, pentru a pregăti prima contribuție la Raportul de extindere în numele Guvernului, pentru a organiza Summit-ul Comunității Politice Europene în Moldova, pentru a obține decizia Consiliului UE de a deschide negocierile de aderare și pentru toate celelalte activități esențiale desfășurate pentru un viitor mai bun al Moldovei. Toate aceste succese pe care echipa noastră le-a obținut în acest interval de timp erau de necrezut acum câțiva ani însă noi, împreună, am dovedit că se poate”, a opinat Leucă.

Stela Leucă a fost numită în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pe 21 decembrie 2022.