Au început înscrierile pentru atelierele de explorare prin teatru, organizate de Ideo Ideis

Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis organizează în Bucureşti, în lunile martie şi aprilie, o serie de ateliere de explorare prin teatru, dedicate liceenilor cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, transmis miercuri AGERPRES, actorii Liviu Romanescu, Ana Covalciuc şi Mihai Prejban, trei dintre cei mai experimentaţi formatori Ideo Ideis, le propun adolescenţilor din Capitală trei ateliere intensive, fiecare a câte opt întâlniri.

„Atelierele de explorare prin teatru s-au născut în contextul festivalului care, de 19 ani, în fiecare vară, transformă Alexandria în capitala teatrului tânăr. Aici, participanţii din trupele de teatru selectate au parte, în câteva zile, de un program intensiv de exerciţii care îi învaţă să fie mai atenţi la ei şi la ceilalţi. Programul de ateliere susţinut de artişti şi pedagogi cu experienţă a influenţat de-a lungul timpului dezvoltarea emoţională şi profesională a mai multor generaţii de adolescenţi”, se arată în comunicat.

Organizatorii precizează că, începând din această primăvară, fenomenul Ideo Ideis devine accesibil şi liceenilor din Bucureşti, care se pot înscrie la unul sau mai multe ateliere, chiar dacă nu fac parte dintr-o trupă de teatru.

„Experienţa participării le va oferi ocazia să îşi descopere şi să îşi antreneze propria voce, un spaţiu în care să îşi exerseze încrederea în ceilalţi şi spiritul de echipă, dar şi un loc în care să îşi pună calităţile în valoare, pentru a străluci în faţa oricărui tip de public”, se mai arată în comunicatul citat.

Înscrierile încep miercuri, prin intermediul platformei ideoideis.ro/ateliere (https://www.ideoideis.ro/ateliere). AGERPRES