Firea susţine că un candidat comun PSD-PNL la prezidenţiale ar maximiza câştigul: În situaţii de criză se iau măsuri de criză

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat miercuri că un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidenţiale „ar maximiza câştigul”, dar trebuie explicat foarte clar românilor de ce un partid de centru-stânga şi unul de dreapta susţin acelaşi candidat.

Firea a fost întrebată, la Digi 24, dacă ar fi o idee bună ca PSD şi PNL să aibă candidat comun la alegerile prezidenţiale.

„Ar maximiza câştigul, categoric. Va trebui să explicăm foarte clar şi repetat românilor de ce susţinem, un partid de centru-stânga şi un partid de dreapta, acelaşi candidat, dar până la urmă în situaţii de criză se iau măsuri de criză. Noi nu suntem acum într-o situaţie obişnuită a ţării, avem războaie, suntem afectaţi de criză economică ca urmare a crizei sanitare, suntem într-un context foarte dificil şi în ceea ce priveşte situaţia internaţională, dar şi pe plan european. Prin urmare, noi nu ne permitem să escaladăm şi nu putem să ducem ţara într-o zonă de instabilitate. Acesta este mesajul meu şi sunt convinsă că este al tuturor colegilor mei”, a afirmat Firea.

Gabriela Firea a menţionat că „au fost şi alte ţări în care au condus foarte bine partide de stânga împreună cu cele de dreapta, în situaţii dificile”. AGERPRES