Ciolacu: Voi propune mediului privat un Program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi că va propune mediului privat de afaceri un Program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual, ca soluţie la o problemă structurală a economiei.

 

„O altă prioritate, după discuţiile din ultimele săptămâni cu reprezentanţii tuturor marilor investitori, atât români, cât şi străini, este să găsim soluţii pentru deficitul forţei de muncă. Este o problemă structurală a economiei şi, de aceea, voi propune mediului privat un Program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului Dual. Acest parteneriat trebuie să ne permită ca, în următorii cinci ani, să avem 50.000 de locuri anual cerute de mediul de afaceri în învăţământul dual, de cinci ori mai mult ca acum. Până să comasăm alegeri, propun să comasăm efortul dintre stat şi mediul privat pentru a găsi soluţii care să ajute concret economia”, a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

În context, şeful Executivului a anunţat că, săptămâna viitoare, va avea o întâlnire cu patronatele din Confederaţia Concordia şi Consiliul Naţional al IMM-urilor.

„Săptămâna viitoare mă voi întâlni cu patronatele din Confederaţia Concordia şi Consiliul Naţional al IMM-urilor ca să consolidăm un pachet de măsuri de sprijin pentru firmele româneşti”, a punctat Marcel Ciolacu. AGERPRES