Au fost  finalizate lucrările de reabilitare generală și modernizare a sălii de sport a Colegiului „Garabet Ibrăileanu”

Au fost  finalizate lucrările de reabilitare generală și modernizare a sălii de sport a Colegiului „Garabet Ibrăileanu” din Copou!
Intervențiile au inclus izolarea clădirii, refacerea zidurilor, înlocuirea instalațiilor electrice, termice, de apă și canalizare, refacerea pardoselilor și a tâmplăriei, modernizarea vestiarelor și a grupurilor sanitare, precum și înlocuirea suprafeței de joc.
Lucrările au fost executate de SC Pavi Lux SRL și au o valoare de 2.554.260,69 lei.
Totodată, am modernizat terenul de handbal și baschet exterior. Mai avem doar de montat porțile de handbal și coșurile de baschet. Terenul de fotbal, cu gazon sintetic, a fost deja modernizat de Primăria Municipiului Iași în urmă cu trei ani.
🏆 Colegiul „Garabet Ibrăileanu” are astfel unele dintre cele mai moderne facilități sportive din oraș!
📣 Totodată, în această perioadă construim cinci noi săli de sport, din care patru pentru școli gimnaziale, iar una într-un complex multifuncțional!
Este vorba despre săli de sport noi la Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga”, „Alexandru Vlahuță”, „George Coșbuc” și „Titu Maiorescu” și de o sală de sport nouă integrată în Centrul Multifuncțional pe care îl construim în Cicoarei.
❗ Valoarea totală a acestor investiții (incluzând Colegiul „Garabet Ibrăileanu”) este de circa 25,5 milioane de lei, adică peste 5 milioane de euro!
✔ Centrul Multifuncțional este construit cu fonduri europene în valoare de 16.846.646,85 lei pe strada Sofia Nădejde (fostă Cicoarei) pe un teren de 7.700 metri pătrați, din care 15% vor fi spații verzi. În cadrul centrului vor fi organizate spaţii pentru activităţi educative și sportive dedicate dezvoltării copiilor şi tinerilor care locuiesc în cartierul Cicoarei şi în zonele învecinate. Sala de sport are o valoare de aproximativ 7.000.000 lei, iar lucrările se apropie de finalizare.
✔ Lucrările la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” din Dacia au ajuns la un stadiu de 35% și sunt executate de asocierea SC Prima Construct SRL – SC Refconsteel SRL, în cadrul unui contract în valoare de 2.837.614,5 lei.
✔ În ceea ce privește Școala Gimnazială „George Coșbuc”, tot din Dacia, lucrările au ajuns la un stadiu de 65%. Acestea sunt făcute tot de asocierea SC Prima Construct SRL – SC Refconsteel SRL, iar valoarea contractului este de 2.870.277,07 lei.
✔ La Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din zona Hlincea – Selgros lucrările sunt deja la un stadiu de 80% și se apropie de finalizare. Proiectarea și lucrările de construire sunt făcute de asocierea SC Prima Construct SRL – SC Refconsteel SRL și au o valoare de 2.982.909,92 lei.
ℹ Pentru toate cele trei școli construim săli de sport pe structuri ușoare, metalice, cu închideri perimetrale din panouri de tip sandwich, care vor avea, desigur, facilități sportive moderne.
✔ Lucrările la noua sală de sport de la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” din Cantemir sunt ceva mai complexe, dar continuă potrivit condițiilor din contract, ajungând la un stadiu de 45%. Sala de sport va avea o suprafață construită de 1.508 metri pătrați, parter și etaj, cuprinzând un spațiu de antrenament de 1.077,50 metri pătrați, 10 grupuri sanitare, cabinet medical, trei vestiare, două săli de antrenament și tribune pentru spectatori. Lucrările de construire sunt executate de SC Prima Construct SRL în cadrul unui contract de 7.326.240 lei.
ℹ Lucrările la sălile de sport ale celor patru școli gimnaziale sunt susținute cu fonduri de la bugetul local.