ASP a anunţat mai multe măsuri pentru îmbunătățirea domeniului examinării auto

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Agenția Servicii Publice (ASP) a organizat astăzi un eveniment public, în cadrul căruia a informat despre mai multe schimbări ce ţin de îmbunătățirea domeniului examinării auto în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„Este vorba de un modul nou pe site-ul instituției, prin intermediul căruia vor putea fi depuse online cererile de contestare a rezultatelor examenelor auto. Depunerea contestațiilor va putea fi efectuată nu după trei zile de la examinare, ci după 30 de zile, iar reprezentanții școlilor auto vor fi parte a comisiilor de  contestare. La fel, vom include în aceste comisii profesioniști, reprezentanți ai mediului academic care pot da o judecată de valoare în domeniu”, a explicat Mircea Eşanu, directorul ASP.

De asemenea, vor fi deschise două noi locații de preluare a candidaților pentru proba practică (categoria „B”), în acest sens fiind înnoit parcul  de vehicule destinate procesului de examinare la proba practică. „Agenția Servicii Publice a achiziţionat 12 mașini noi, pentru categoria A şi B, în valoare de 16 milioane de lei (800 mii de euro), iar pe viitor preconizăm şi procurarea de autobuze și camioane noi pentru examinare. Toată tehnica este echipată modern, conform standardelor, pentru a exclude orice tentativă de fraudă”, a spus Eşanu.

Potrivit sursei citate, cu sisteme antifraudă sunt dotate şi sălile de examinare la probele teoretice.

În cadrul aceluiași eveniment, conducerea ASP a anunţat şi despre un modul de perfectare a permiselor de conducere provizorii, la toate centrele multifuncționale, fără programare.

În ultimii trei ani, Agenția Servicii Publice a investit peste 45 mln de lei în modernizarea procesului de examinare la proba practică.