Costel Alexe: După ani de așteptare, astăzi suntem mai aproape ca oricând de obiectivul de a avea autostrăzi în Moldova

Președintele CJ Iași Costel Alexe a făcut o vizită alături de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, parlamentari liberali ieșeni, colegi din administrația publică și reprezentanți ai Guvernului României pe șantierul A7.
Lucrările la cel de-al treilea lot, Mircești-Pașcani, au început de curând și se văd deja primele semne ale viitoarei autostrăzi.
Acest sector Mircești – Pașcani are o lungime totală de aproape 29 km și trece prin cinci UAT-uri din județul nostru, Mircești, Hălăucești, Mogosești – Siret, Stolniceni – Prăjescu și Pașcani.
„Peste 30 de luni, vom putea circula pe acest sector din autostrada A7 și vom avea o conexiune rutieră rapidă și sigură cu sudul țării.
1,8 miliarde de lei este investiția pentru construirea acestor primi km de autostradă din județul Iași, fondurile fiind asigurate din PNRR.
În paralel, se lucrează și la nodul rutier de tip turbion, ce va avea 8 bretele și 12 pasaje, și va fi construit la sud de Pașcani, conectând cele două autostrăzi A7 și A8.
După ani de așteptare, astăzi suntem mai aproape ca oricând de obiectivul de a avea autostrăzi în Moldova.
După ce am reușit să construim practic o autostradă aeriană prin noul terminal de la IASI Airport, noi, guvernarea și administrația liberală, vom continua demersurile și pentru conectarea județului nostru prin autostrăzi. A8 și A7 sunt proiecte vitale pentru dezvoltarea Iașului.
Mă bucur că suntem în fața acestei etape care arată că toate eforturile de până acum au dat rezultate. Este cert că Iașul nu mai poate funcționa cu infrastructura pe care o are în prezent.
Dezvoltarea județului nostru depinde și de o infrastructură modernă, iar toate eforturile noastre trebuie să se concentreze pe A7, pe A8, pe toate obiectivele mari de infrastructură rutieră”, subliniază Costel Alexe..