Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu Excelența Sa Nicolas Warnery, Ambasadorul Franței în România

Primarul Mihai Chirica a avut luni, 12 februarie 2023, o întâlnire oficială la Palatul Roznovanu cu Excelența Sa Nicolas Warnery, Ambasadorul Franței în România, aflat pentru prima dată în vizită la Iași. Excelența Sa a fost însoțit de Mehdi Chebana, consilier politic, de presă și comunicare al Ambasadei, Julien Chiappone-Luccesi, directorul Institutului Francez România, Vincent Henry, directorul Institutului Francez Iași, și Radu Grădinaru, Consul Onorific al Franței la Iași.
Întrucât Iașul joacă un rol esențial în răspândirea influenței francofoniei și în păstrarea memoriei istorice comune, oficialii au abordat subiecte de interes precum continuarea dezvoltării relațiilor bilaterale, cooperarea descentralizată și importanta prezență a comunității franceze din Iași. În context, Excelența Sa a subliniat importanța municipalității pentru studenții și antreprenorii care trăiesc și activează în orașul nostru.
După întâlnirea de la sediul Primăriei, oficialii au vizitat Palatul Braunstein, care găzduiește o parte din activitatea Institutului Francez Iași, context în care primarul și-a exprimat intenția de a demara noi proiecte la viitorul Centru de Artă Contemporană de la Baia Turcească, reabilitat cu fonduri europene, precum și la Casa Berthelot, în curs de consolidare și refuncționalizare.
„Îi mulțumesc Excelenței Sale pentru vizită, îl aștept să revină în orașul nostru și să construim împreună cât mai multe proiecte de succes!”, a transmis primarul Mihai Chirica.