Cântăreața Natalia Barbu va reprezenta R. Moldova la Eurovision 2024

MOLDPRES/. Interpreta Natalia Barbu a câștigat ieri Finala Națională Eurovision Song Contest 2024 cu piesa „In the middle” și va reprezenta Republica Moldova la Concursul Internațional, care se va desfășura în luna mai în Suedia. Reprezentanta Republicii Moldova va urca pe scena de la Malmo în prima semifinală din 7 mai. În Finala Națională, organizată de postul public de televiziune Moldova 1, au concurat 11 piese muzicale, informează MOLDPRES.

Natalia Barbu a mai reprezentat Republica Moldova la Eurovision în anul 2007 cu piesa „Fight”. Interpreta s-a clasat pe locul 10, cu un total de 109 puncte.

Potrivit TRM, interpreta Valeria Pasha cu piesa „Anti-Princess” a fost favorita publicului. Aceasta a acumulat 4771 de voturi, urmată de Natalia Barbu pentru care au votat 2421 de spectatori. Pe locul trei s-a clasat Iulia Teleucă cu piesa „Runaway”.

Printre concurenți au mai fost: Cătălina Solomac cu piesa „Fever”, O L – „No Time No Space”,  Regina Alexandrina – „Contrasens”, Victor Gulik – „Fever”, Nicoleta Sava – „Bravo”,  Sasha Letty – „DNA”  și Y-Limit – „REVOLUTION”.

În urma examinării celor 51 de dosare înscrise în concurs, compania „Teleradio-Moldova” a admis 32 de piese pentru etapa audițiilor live. Piesele au fost  audiate de către un juriu profesionist. Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa „Soarele și Luna”. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa „Hey mamma”.