Gala Excelenței în Educație – O gală de 10 pentru elevi și profesori de 10!

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” a găzduit vineri, 16 februarie, un eveniment de excepție: elevii olimpici ieșeni şi profesorii acestora au fost premiaţi în cadrul celei de-a X-a ediții a Galei Excelenţei în Educaţie, continuând astfel tradiția celui mai important eveniment organizat anual, din 2012, de Inspectoratul Școlar Județean Iași.
Evenimentul, organizat într-o atmosferă de sărbătoare, a celebrat efortul și performanța celor 242 de elevi care au obținut premii și mențiuni la olimpiadele naționale și internaționale, alături de cei 198 de profesori care i-au îndrumat și de directorii celor 35 de școli din care aceștia provin.
Gala Excelenței în Educație beneficiază de parteneriatul constant al autorităților locale, precum Primăria Municipiului Iași, al mediului academic, cultural și economic ieșean.
„Nu traversăm astăzi cele mai liniștite timpuri. Și, din păcate, nici planeta nu este condusă în această perioadă de cei mai înțelepți dintre lideri. Dimpotrivă!
Tocmai de aceea în astfel de vremuri atât de complicate este nevoie, mai mult ca oricând, de oameni buni, de oameni drepți, de oameni foarte bine pregătiți profesional.
Și iată că, din nou, ne îndreptăm privirea plină de speranță către școală, fiindcă doar educația de calitate poate forma oamenii capabili să schimbe lumea în bine!
Din fericire, Iașul a fost și rămâne un oraș al excelenței în educație! De aceea, să profităm de valoarea școlii ieșene! Avem elevi excepționali și avem dascăli minunați care știu să fie mentori, modele, călăuze!
Să transformăm fiecare zi de școală, fiecare oră de curs, într-o lecție de și pentru viață, într-o aventură în centrul căreia să punem curiozitatea și dorința de dezlega cele mai pasionante mistere ale existenței. Să adăugăm lecțiilor imaginație și creativitate, să așezăm alături de necesara competiție și multă cooperare, să privim foarte departe în viitor și să nu ne uităm trecutul.
Totodată, din fericire, Iașul rămâne un oraș al tinereții, populația școlară depășind o treime din numărul de locuitori! Într-o țară în care populația scade cu câte un milion de persoane la fiecare zece ani, din pricina emigrației, dar și a micșorării dramatice a natalității, Iașul întinerește și crește.
De aceea, speranța mea într-un viitor mai bun pentru România stă în elevii și profesorii de valoare ai Iașului! Ei sunt elita! Ei pot schimba România! Iar dacă se adaugă puțin patriotism la fiecare oră de curs, sunt sigur că soarta va deveni mai generoasă cu țara noastră!
Și pentru că un popor are nevoie de modele pentru a evolua, iar educația adevărată creează aceste modele, sprijinul Primăriei și al meu pentru valoroasa școală ieșeană rămâne necondiționat! Voi rămâne întotdeauna în mine un loial prieten al școlii, care nu va precupeți niciun efort pentru a păstra Iașul în topul educației naționale!”, a transmis primarul Mihai Chirica.