Direcția de Sănătate Publică Iași va demara repartizarea noilor doze de vaccin anti-covid Moderna

Direcția de Sănătate Publică Iași va demara repartizarea noilor doze de vaccin anti-covid Moderna. Astfel, din data de 26 februarie 2024, acestea vor fi diponibile pentru populație la cabinetele medicilor de familie vaccinatori anti-covid. Lista cu informații despre aceste cabinete poate accesată pe site-ul DSP Iași – https://dspiasi.ro/in-atentia-persoanelor-care-doresc-vaccinarea-in-cabinetele-medicilor-de-familie-13-iulie-2021/

Noul tip de vaccin poartă denumirea de MODERNA-SPIKEVAX XBB.1.5, este monodoză și este eficient pentru tulpinile circulante de SARS COV-2 din acest sezon. Această inițiativă marchează un alt moment semnificativ în ceea ce privește campania de vaccinare în comunitatea locală.

Procesul de repartizare a vaccinurilor Moderna către medicii de familie este însoțit de o serie de măsuri pentru asigurarea unei distribuții eficiente și corecte. Astfel, vaccinul se administrează persoanelor cu vârsta de 12 ani și peste 12 ani, cu sau fără o schemă de vaccinare primară. Produsul poate fi folosit atât pentru schema de vaccinare inițială (două doze la interval de 28 zile), cât și ca doză de rapel cu condiția de a se administra la cel puțin 3 luni distanță de la ultima doză a unui vaccin impotriva COVID-19. Pentru persoanele cu vârsta de 65 ani și peste, se poate administra o doza suplimentară la cel puțin 3 luni de la ultima doză a unui vaccin împotriva COVID 19.

Repartizarea acestor noi vaccinuri către medicii de familie vine ca răspuns la solicitările pentru vaccinare din partea populației și a necesității de a se extinde accesul la imunizare în rândul comunității.

Direcția de Sănătate Publică din Iași reiterează importanța vaccinării și a respectării recomandărilor pentru evitarea îmbolnăvirilor.