Departamentul pentru Românii de Pretutindeni: Sesiunea de finanţare nerambursabilă – lansată miercuri

Asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate pot trimite cererile de finanţare şi documentele prevăzute în Ghidul de finanţare 2024, a anunţat, miercuri, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Sesiunea de finanţare nerambursabilă pentru acest an a fost lansată miercuri.

„Continuăm munca din ultimii doi ani de a susţine românii din afara graniţelor prin deschiderea unei noi sesiuni de finanţări nerambursabile. Am un angajament ferm de solidaritate, dialog şi sprijin faţă de toţi românii, menit să întărească legăturile dintre cei plecaţi departe de ţară şi cei din patria mamă. Proiectele DRP rămân direcţionate către conservarea şi protejarea identităţii româneşti, peste tot unde cetăţenii noştri au ales să trăiască. Vă invit să accesaţi noul ghid destinat solicitanţilor de sprijin financiar şi să vă implicaţi cât mai mult în susţinerea românilor de pretutindeni”, a transmis secretarul de stat al DRP Gheorghe Cârciu.

Ghidul cuprinde şase programe de finanţare: Educaţie, Cultură, Societatea civilă, Mass-media, Spiritualitate şi tradiţie şi Comunitate. În cadrul sesiunii de finanţare 2024, un solicitant poate depune cel mult două proiecte, cu condiţia ca acestea să se încadreze în programe diferite.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare este 31 martie, inclusiv.

Pentru a facilita procesul de constituire a dosarului, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pune la dispoziţia celor interesaţi Ghidul de finanţare nerambursabilă 2024, alături de documentele de interes, în format editabil, care pot fi descărcate de la acest link: https://dprp.gov.ro/web/comunicate/gheorghe-carciu-secretar-de-stat-al-drp-continuam-munca-din-ultimii-doi-ani-de-a-sustine-romanii-din-afara-granitelor-prin-deschiderea-unei-noi-sesiuni-de-finantari-nerambursabile/. AGERPRES