Ministerul Educaţiei: Grup de lucru pentru completarea legislaţiei privind centrele educaţionale neînregistrate ca unităţi de învăţământ

Un grup de lucru interministerial va analiza şi completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea centrelor în care se desfăşoară activităţi cu copii şi care, în prezent, nu sunt autorizate sau acreditate ca unităţi de învăţământ, informează Ministerul Educaţiei.

„La iniţiativa Ministerului Educaţiei a fost constituit un grup de lucru interministerial cu scopul de a analiza şi a completa legislaţia privind organizarea, funcţionarea şi monitorizarea acestor centre. Menţionăm că este vorba de centre care desfăşoară activităţi cu copiii şi care, în prezent, nu sunt autorizate sau acreditate ca unităţi de învăţământ”, a precizat, marţi, Ministerul Educaţiei la solicitarea presei.

Conform unor înregistrări difuzate de Pro TV, o îngrijitoare de la un centru privat din oraşul Popeşti-Leordeni, care funcţiona ca o grădiniţă, îi bate pe copii şi ţipă la ei.

IPJ Ilfov a informat pe 16 februarie că poliţiştii au descins la un centru privat de îngrijire zilnică a copiilor de pe raza oraşului Popeşti Leordeni, care ar funcţiona ca o grădiniţă, după ce în spaţiul public au apărut înregistrări cu o îngrijitoare care ţipă şi îi bate pe cei mici.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmărirea penală fiind coordonată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov, împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Ilfov, efectuează activităţi pentru verificarea legalităţii funcţionării acestui centru. AGERPRES