Programul „Investim în profesori” va fi extins în grădinițe. 2000 de educatori vor beneficia de cursuri de formare gratuite

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Programul Național „Investim în profesori” va fi extins în instituțiile preșcolare. În total, peste 2000 de educatori vor beneficia de cursuri de formare gratuite, în acest scop din bugetul de stat fiind alocați circa 6 milioane de lei (300 mii de euro), transmite MOLDPRES.

Pentru a participa la program, managerii instituțiilor de învățământ trebuie să completeze un formular conform structurii furnizate până pe data de 11 martie 2024, accesând următorul link: https://bit.ly/investim_in_educatori.

Ministerul Educației și Cercetării a precizat că numărul minim de cadre didactice care vor fi implicate în programul de formare este de 15 persoane per instituție.

Angajații vor beneficia de formări gratuite, cuantificate cu 10 credite profesionale la modulul Psihopedagogie. Programul de formare continuă se va desfășura în instituțiile de învățământ preșcolar selectate (minim 70%) și online (maxim 30%), în perioada mai – decembrie 2024, conform unui orar agreat cu furnizorul de formare continuă.

Tematicile formărilor vor răspunde necesităților actuale ale cadrelor didactice, inclusiv: cadrul normativ al activității cadrului didactic, relația educatorului cu copii și cu părinții, relevanța învățării, educația incluzivă.

În anul 2023, peste 3000 de cadre didactice din 91 de instituții din țară au beneficiat de cursuri de formare gratuite în cadrul Programului național „Investim în profesori”. În acest sens, din bugetul de stat au fost alocate 6 milioane de lei.