Camera Deputaţilor/ Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor va fi dezbătută lunea viitoare; votul – marţea viitoare

Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, va fi dezbătută lunea viitoare în plenul Camerei Deputaţilor, iar marţea viitoare va fi votată.

Biroul permanent al Camerei a decis marţi că moţiunea simplă va fi dezbătută săptămâna viitoare, luni, de la ora 16,00, şi supusă votului marţi.

Deputaţii USR şi Forţa Dreptei au depus, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, a anunţat liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu.

„În conformitate cu articolul 112 din Constituţie şi articolul 189 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, vă anunţ că deputaţii USR şi deputaţii Forţa Dreptei depun moţiunea simplă intitulată „Ministrul Boloş – inventatorul şi păzitorul taxei pe boală trebuie să plece”, a transmis Ionuţ Moşteanu.

În textul moţiunii simple se arată că adoptarea documentului reprezintă un „act de responsabilitate faţă de cetăţeni şi o măsură esenţială pentru restaurarea treptată a încrederii în stat”. Iniţiatorii moţiunii susţin că „Marcel Boloş trebuie să plece, de urgenţă, din Guvernul României”.

Deputaţii USR şi Forţa Dreptei acuză faptul că ministrul Marcel Boloş „ia de la cei suferinzi” 500.000 de euro în fiecare zi – părinţii cu copii bolnavi, femeile care au sarcini cu risc şi cele care au născut anul acesta.

„Îi suprataxează pe cei care muncesc şi care contribuie şi care acum au nevoie de concediu medical, bani chiar din contribuţiile lor. Cum? Legal. Din taxa pe boală inventată chiar de domnul Boloş, ministrul PNL al Finanţelor, taxa pe care o vom elimina noi, USR şi Forţa Dreptei, în Parlament, taxa pentru a cărei eliminare am depus o iniţiativă legislativă în primele 24 de ore de sesiune parlamentară şi setul de amendamente necesare pentru ordonanţă, dar până acum celelalte partide doar s-au lăudat la Senat, iar aici, în Cameră le-au blocat”, se arată în moţiunea simplă.

Iniţiatorii moţiunii mai susţin că sistemul de sănătate are nevoie de bani suplimentari, dar nu de la cei bolnavi, iar „miniştrii Finanţelor PNL-PSD au micşorat în ultimii ani sursele de finanţare precum procentul din contribuţia asiguratorie pentru muncă la bugetul de stat”.
AGERPRES