BERD acordă 150 mln de euro pentru reabilitarea drumurilor din Republica Moldova

 

Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea Proiectului V de reabilitare a drumurilor din Moldova, transmite MOLDPRES.

Acordul prevede contractarea unui împrumut în valoare totală de 150 de milioane de euro. Suma reprezintă 50% din cofinanțarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”, cealaltă parte a sumei fiind alocată de Banca Europeană de Investiții.

Din contul banilor oferiți, va fi reabilitat și modernizat drumul M2, centura orașului Chișinău, sectorul 2, prin extinderea acestuia la patru benzi de circulație, cu o lungime estimativă de șapte kilometri. De asemenea, vor fi reabilitați aproximativ 85 km din drumul M1, frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina.

Cele două drumuri naționale fac parte din rețeaua transeuropeană de transport TEN-T, creează conexiuni cu România și nemijlocit cu Uniunea Europeană, dezvoltă comerțul și permit cetățenilor să se deplaseze rapid și în siguranță.