MAE/Atenţionare de călătorie: Polonia – protestele fermierilor pot creşte aşteptarea la frontierele cu Ucraina, Slovacia şi Lituania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Polonă că timpul de aşteptare în punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, Republica Slovacă şi Republica Lituania pot creşte, în contextul protestelor fermierilor, organizate până la data de 10 martie.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: +48/226283156, +48/226222570, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Polonă: +48/694486683.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.strazgraniczna.plvarsovia.mae.ro şi www.mae.ro. AGERPRES