Tir sportiv: Echipa de juniori a României, medaliată cu argint în proba de pistol 10 m la Europene

Echipa de juniori a României, în componenţă cu Luca Joldea, Levente Bucşiaş şi Constantin Daniel Feraru, a câştigat medalia de argint în proba de trio la pistol, disputată în cadrul Campionatelor Europene de tir sportiv pentru probele de 10 metri aer comprimat de la Gyor (Ungaria).

După ce s-a clasat pe locul patru în calificări, competiţia a continuat în sistem eliminatoriu şi România a ajuns până în finală, unde a disputat meciul pentru medalia de aur contra Ucrainei, care s-a impus cu 17-12. În meci pentru medalia de bronz, Norvegia a întrecut Bulgaria cu 17-7.

Este a doua medalie cucerită de juniorii români la Gyor, după cea de bronz obţinută de Luca Joldea la 10 m pistol aer comprimat la individual.

Laura Ilie şi Roxana Sidi fac parte printre alţii din lotul României care concurează la Campionatele Europene de la Gyor, între 26 februarie şi 2 martie, cu obiectivul de a prinde unul dintre bilete la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris în proba de puşcă. Sunt disponibile două locuri cotă în proba feminină de 10 m aer comprimat la puşcă.

Proba individuală de 10 m puşcă senioare este programată vineri 1 martie. AGERPRES