Artiștii plastici ieșeni vă invită la o serie de manifestări artistice în aer liber

Începând cu data de 1 martie 2024, în cadrul proiectului Luna Sculptorilor Români, ediția a IV-a, artiștii plastici ieșeni vă invită la o serie de manifestări artistice în aer liber, care vor avea loc pe pietonalul Alexandru Lăpușneanu. Evenimentul este organizat de Ateneul Național din Iași în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.
În perioada 1 – 9 Martie, trei sculptori ieșeni, Vladlen BABCINEȚCHI, Emanuel CHIRIAC și Ana Maria NEGARĂ, vor celebra venirea primăverii prin realizarea unor opere de artă în timp real, în mijlocul trecătorilor de pe pietonalul Alexandru Lăpușneanu.
Publicul va putea interacționa cu autorii, pentru a afla secretele ce stau în spatele realizării unei sculpturi din piatră, metal sau lemn, urmărind, în același timp, procesul de creație. Piesele rezultate vor rămâne în patrimoniul Ateneului Național din Iași, sub formă de donație din partea autorilor. Aceste ateliere în aer liber se vor desfășura în două sesiuni, 1/2/3 martie și 7/8/9 martie, între orele 10.00-16.00.
19 Februarie – 19 Martie, la Iași are loc cel mai amplu proiect dedicat sculpturii, Luna Sculptorilor Români, ediția a IV-a, organizat de Ateneul Național din Iași, la inițiativa domnului Andrei Apreotesei, managerul proiectului fiind artistul plastic Vladlen Babcinețchi. În cadrul numeroaselor instituții de cultură partenere vor fi prezentate lucrări de importanță internațională, unele opere de artă fiind expuse pentru prima dată la Iași, toate expozițiile având acces gratuit.