O nouă schemă de corupție a fost deconspirată de CNA

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Bălți, un inspector din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului Strășeni, un angajat al Agenției de Mediu din Chișinău, dar și un fondator al unei societăți din domeniul investigațiilor ecologice sunt cercetați în cadrul unei cauze penale de către Procuratura Anticorupție și CNA, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, factorii de decizie din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului au implementat o schemă infracțională de solicitare sistematică a unor sume de bani de la diverse entități economice, cuprinse între 5000 lei și 50.000 lei, în schimbul grăbirii procesului de eliberare a actelor necesare pentru obținerea autorizațiilor de mediu. De asemenea, au condiționat finalizarea proiectelor necesare de către anumiți experți preferențiali, ulterior împărțind între ei veniturile obținute ilegal.

Astăzi oamenii legii au operat 13 percheziții în urma cărora a fost identificată o parte din mijloacele financiare care urma să ajungă la funcționarii din cadrul Inspectoratelor pentru protecția Mediului din țară, fiind astfel ridicați 1.300.000 de lei, dispozitive electronice și documente.

În prezent procurorii și ofițerii CNA finalizează perchezițiile în birourile funcționarilor publici și urmează ca persoanele să fie escortate la CNA și Procuratura Anticorupție, pentru audieri și efectuarea acțiunilor procesuale.