Radu Mihail (USR): Nu există nicio intenţie a lui Marcel Ciolacu să vină la Senat, la Ora prim-ministrului

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, l-a criticat, luni, pe premierul Marcel Ciolacu pe motiv că nu a dat curs invitaţiei de a se adresa plenului, la Ora prim-ministrului, aşa cum a propus USR.

„Astăzi, în Biroul permanent al Senatului, am trecut într-o nouă fază în relaţiile interinstituţionale dintre Senat şi Guvern. Prezenţa la Ora prim-ministrului în Senat este specificată ca obligatorie în Regulamentul Senatului. Se pare însă că domnul Ciucă nu vrea să-l deranjeze pe domnul Ciolacu, nu vrea să îl expună situaţiei penibile în care ar trebui să răspundă la întrebări clare despre starea jalnică în care se află economia şi finanţele statului”, a susţinut Radu Mihail, după şedinţa conducerii forului legislativ.

Potrivit acestuia, „nu există nicio intenţie a lui Marcel Ciolacu să vină”, pentru că în răspunsul adresat Senatului a menţionat că „nu poate participa la sesiunea menţionată (din 4 martie, ora 15,00) pentru că are activităţi politice şi guvernamentale care nu se pot amâna într-un interval atât de scurt”.

„Domnul Ciolacu nu a învăţat de jumătate de an, de când îi tot trimitem invitaţii la Ora prim-ministrului, că în prima zi de luni din fiecare lună trebuie să vină să explice românilor ce se întâmplă cu ţara. (…) L-am invitat să ne spună ce se întâmplă cu inflaţia, cu preţurile, ce se întâmplă cu datoria României, cu deficitul bugetar, cu jaloanele din PNRR. (…) Am insistat să-i trimitem din partea Senatului o copie după Regulamentul Senatului, să citească că trebuie să vină să dea socoteală românilor. Nu s-a aprobat acest lucru. Am insistat măcar să-l chemăm data viitoare sau să ne spună când ar vrea să vină la Senat. Aşteptăm, (…) dar speranţele noastre sunt mici”, a adăugat liderul senatorilor USR.

Biroul permanent al Senatului şi Comitetul liderilor au decis, în urmă cu o săptămână, ca solicitările USR privind invitarea premierului Marcel Ciolacu, în plen, pe 4 martie, la Ora prim-ministrului, a ministrului Agriculturii, Florin Barbu – pe 27 februarie, şi a ministrului Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu – pe 12 martie la Ora Guvernului să fie transmise instituţional celor vizaţi. AGERPRES