Europarlamentarul Corina Creţu demisionează din PRO România deoarece consideră colaborarea cu AUR „o decizie greşită”

Europarlamentarul Corina Creţu a anunţat, marţi, că a hotărât să demisioneze din formaţiunea PRO România întrucât consideră colaborarea cu AUR „o decizie greşită” pentru partid şi pentru oamenii care au crezut în acest proiect politic.

„Cu regret, am hotărât astăzi să demisionez din PRO România. Convingerile mele politice sunt cunoscute de mulţi ani de către dumneavoastră. Sprijinirea populismului, a ultra-naţionalismului şi a anti-europenismului reprezintă, în opinia mea, cel mai mare pericol pentru România şi pentru generaţiile care vin după noi. De aceea, colaborarea dintre PRO România şi AUR este o decizie greşită – pentru partid, pentru oamenii care au crezut în acest proiect politic şi, în definitiv, pentru ţară. Este o decizie pe care nu o pot gira, motiv pentru care am hotărât astăzi să demisionez din PRO România”, a postat Corina Creţu pe Facebook.

Eurodeputatul Corina Creţu a arătat că nu s-a reuşit o formă de colaborare cu PSD şi că de aceea s-a stabilit, la ultimul congres al formaţiunii, participarea pe cont propriu în alegerile pentru Parlamentul European.

„Îmi pare rău că, în ciuda apelurilor repetate ale preşedintelui PRO România şi ale mele, nu am reuşit o formă de colaborare cu PSD. În aceste condiţii, am militat pentru participarea pe cont propriu a PRO România în alegeri, decizie care a fost şi adoptată în cadrul ultimului Congres PRO România. În ceea ce mă priveşte, am fost şi rămân o social-democrată convinsă. Am fost membră PSD timp de 29 de ani, vicepreşedintă a Grupului S&D din Parlamentul European, vicepreşedinte al Parlamentului European, vicepreşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Comisar European din partea SD”, a spus Corina Creţu.

Europarlamentarul a mai precizat că a apărat întotdeauna, cu toată convingerea, valorile stângii moderne, pro-europene, nevoia de dezvoltare şi modernizare, de folosire a fondurilor europene, a programelor Erasmus, a liberei circulaţii, a extinderii Uniunii Europene şi a tuturor beneficiilor pe care le aduce proiectul european.

„Îmi doresc să duc acest mandat de Membră a Parlamentului European la capăt cu bună-credinţă, împăcată cu acţiunile mele, promovând aceleaşi valori în care am crezut şi cred. Le doresc mult succes tuturor celor care, în aceste vremuri atât de dificile, continuă să lupte pentru o Românie cu adevărat europeană”, a conchis Corina Creţu. AGERPRES