Iohannis: Am avut un dialog foarte bun cu Maia Sandu; acordăm un ajutor major în continuare Republicii Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că avut un dialog „foarte bun” cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pe tema ajutorului acordat de către ţara noastră, inclusiv în ceea ce priveşte aderarea la UE.

„Am primit-o astăzi, la Palatul Cotroceni, pe doamna Preşedinte Maia Sandu, cu care am avut un dialog foarte bun despre ajutorul major pe care îl acordăm în continuare Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce priveşte aderarea la Uniunea Europeană”, a scris Iohannis, pe Facebook.

El a adăugat că întâlnirea cu Maia Sandu este prima dintr-o serie de întrevederi pe care le va avea pe parcursul următoarelor trei zile cu preşedinţi, premieri şi lideri ai instituţiilor europene, care se află zilele acestea la Bucureşti cu ocazia Congresului Partidului Popular European.

„Mai sunt doar câteva luni până la alegerile europarlamentare din iunie şi este esenţial ca în Europa să câştige din nou democraţia, iar mişcările care se bazează doar pe nostalgia trecutului şi oferă false soluţii pentru oameni să nu se consolideze. Sunt convins că discuţiile şi dezbaterile de la Bucureşti vor contura o viziune solidă pentru viitorul Europei, care va răspunde aşteptărilor cetăţenilor noştri pentru un trai mai bun, în siguranţă şi prosperitate”, a transmis preşedintele Iohannis. AGERPRES