Costel Alexe: PNL IASI este pe primul loc în toate sondajele de opinie

„PNL IASI este pe primul loc în toate sondajele de opinie și are o echipă unită care va continua să livreze rezultate concrete pentru dezvoltarea județului. Bravada racolării de primari pe care o face PSD Iași nu este decât o încercare disperată a unei filiale eșuate de a se menține pe linia de plutire
Partidul Național Liberal Iași este, în toate sondajele de opinie demarate de PSD, USR, AUR, prima optiune în intenția de vot a cetățenilor din județul Iași. Aceasta este o confirmare fără echivoc că, spre deosebire de fostele administrații, PNL Iași a livrat rezultate concrete și nu promisiuni deșarte.
Echipa liberală și-a asumat în 2020, sub sloganul Dezvoltăm Iașul, intrarea județului într-o nouă etapă a evoluției, cu un ritm dinamic de implementare a proiectelor mult așteptate de ieșeni. În ultimii patru ani, de când Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași și peste jumătate dintre primăriile din județ sunt conduse de administrații liberale, principalul obiectiv a fost să dezvoltăm proiecte concrete pentru bunăstarea ieșenilor și să avem o colaborare constructivă cu Guvernul României pentru a impulsiona marile proiecte de importanță strategică pentru Iași și regiunea de Nord-Est.
Viziunea liberală și efortul continuu au făcut posibil ca anul acesta să poată fi inaugurat noul terminal T4 de la Aeroportul Internațional Iași, cea mai mare investiție locală din județul Iași, din ultimii 30 de ani, un proiect care aparține exclusiv administrației liberale de la Consiliul Județean Iași. Totodată, preluarea conducerii administrației județene de către echipa PNL Iași a produs și alte proiecte concrete: modernizarea Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” și construirea noii Unități de Primiri Urgențe la același spital, finalizarea lucrărilor pe cei 92 de km de drum județean de pe Axa-Iași Suceava, semnarea contractului de finanțare și demararea lucrărilor la cel mai mare program de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, operaționalizarea Sistemului de Managemt Integrat al Deșeurilor.
Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, comunitățile Iașului, indiferent de culoarea politică a primarului, au avut deschidere, au primit finanțări consistente și au beneficiat de investițiile derulate prin administrația liberală a Consiliului Județean Iași: axa Iasi – Suceava care traversează 11 comune, centura ușoară a Iașului ce rezolvă mobilitatatea pentru 10 comune din zona metropolitană, înființarea transportului metropolitan în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, achiziția de microbuze electrice și hibrid pe care o face Consiliul Județean, modernizarea și dotarea sălilor de clasă printr-un parteneriat cu 72 de primării din județ, precum și cei peste 50 de beneficiari ai Programului Județean de Dezvoltare Economico-socială sunt doar câteva argumente că Iașul s-a schimbat în bine în acești 4 ani de administrație liberală. Colaborarea dintre administrația județeană și administrațiile locale a fost în permanență gândită în folosul comunităților.
Electoratul nu poate fi păcălit. PSD Iași nu are credibilitate, nu poate face nicio promisiune, ci poate doar lansa fumigene într-o disperare de a opri căderea liberă în care se află. Astăzi, PSD Iași face acțiuni disperate de a racola primari liberali pentru a se menține pe linia de plutire. Bravada pe care filiala o face înainte de vizita premierului Ciolacu la Iași nu este decât o încercare eșuată de a păstra aparența că mai este în vreun fel relevantă la nivel local. PSD Iași este singura mare organizație din țară în care nu s-au stabilit candidații la Primăria Municipiului Iași și la Consiliul Județean. Nici măcar conducerea filialei nu a fost validată, iar toate aceste aspecte demonstrează degringolada și scorul politic foarte slab pe care PSD Iași îl are”, precizează Costel Alexe, președintele CJ IAsi.