Rafila: Datoria noastră este să pregătim tinerii medici şi să îi convingem că locul lor este în România

Tinerii medici trebuie pregătiţi şi convinşi prin modul în care îşi pot desfăşura activitatea profesională, dincolo de veniturile pe care le obţin, că locul lor este în România, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Avem tineri foarte talentaţi în domeniul chirurgiei, nu neapărat numai al neurochirurgiei, chirurgiei cardiovasculare pediatrice, în România s-a format, de exemplu, în acest domeniu, o şcoală la ‘Marie Curie’, care se extinde şi în alte centre universitare. Asta este datoria noastră, să pregătim tinerii medici şi să îi convingem (…) prin modul în care îşi pot desfăşura activitatea profesională, dincolo de veniturile pe care le obţin, că locul lor este în România, pentru pacienţii din România”, a susţinut Rafila, cu prilejul participării sale la o conferinţă referitoare la menopauză, întrebat de jurnalişti despre operaţia pe creier prin pleoapă realizată de o echipă tânără la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila” unui pacient care făcea crize epileptice.

El a apreciat performanţa Spitalului „Dr. Carol Davila”, despre care a spus că este „un centru de excelenţă în multe domenii”.

Ministrul a salutat şi faptul că tehnicile de chirurgie minim invazivă, inclusiv în domeniul neurochirurgiei, au pătruns şi în România. AGERPRES